Boksevenement

Op 26 April is alweer de 4e editie van Knokken met je Hart in Leeuwarden

Bij Boksschool De Wâldhoek bereiden Lies Westerman-Snijder en Robbert Folkertsma zich voor om binnen 4 maanden een partij te boksen voor het goede doel: Stichting Hartenkind Sponsor je hen?

https://knokkenmetjehart.nl/

 


20 April Finales Noord Nederlandse kampioenschappen Boksen

 


Waldhoek Boksgala - 24 februari 2024

Geslaagd Wâldhoek Boksgala in het Kalverdijkje Leeuwarden 24-2-2024 Op zaterdag 24 februari organiseerden wij ons jaarlijks boksgala. Er stonden 24 partijen op het programma waarvan er uiteindelijk 22 gebokst zijn.\

De Spits werd afgebeten door 2 meisjes uit de jeugdgroep: Afine Dijkstra en Petra Venema

Zij boksten een demonstratiepartij en deden dit uitstekend! De eerste echte krachtmeting voor de Wâldhoek in de B klasse jeugd ging tussen Wâldhoeker Jacob Smit in het rood vs Tunahan Toptas van de Boxing Club Almelo. De kleinere Tunahan zette de hele partij veel druk en won de partij uiteindelijk met 3-0 op punten.

Shannon Viet welke vorig jaar nog meedeed aan het benefitgala knokken met je Hart bokste haar eerste echte partij tegen Amanda Hoogeveen van Bronya Boxing uit Heerenveen.

Beide dames gaven alles en uiteindelijk werd het een split decision voor Amanda in een voor beide zware strijd.

Edwin Bloem boksend voor de Wâldhoek in het weltergewicht Elite werd helaas door de ringarts afgekeurd om te boksen deze avond en kwam dus niet aan de bak. Jammer voor hem en zijn tegenstander welke uit de Bildt afreisde voor deze partij.

B klasse junior Rudmer de Jong bokste voor de 2e maal tegen Roan Cappoolse van Bronya Boxing. De eerste krachtmeting werd door Rudmer gewonnen en ook hier had hij de overhand. Maar helaas werd de partij in de 3e ronde door de scheidsrechter gestaakt wegens te hard stoten naar het hoofd (bij jeugd ongewenst) en werd er geen winnaar uitgeroepen.

Cruisergewicht Wisse Piersma van F&F Sneek maakte een ijzersterk debuut door zijn tegenstander Sem de Ruiter van Allround Gym te overklassen. Wisse won hiermee ook de stijlprijs.

In de laatste 2 partijen zorgden eerst C klasse middengewichten Tayo Adewale van Boxing Stad Groningen vs Jesse Ngimbi van de Zwolsche Boksclub voor spektakel. Beide boksers waren aan elkaar gewaagd tot de laatste bel. Tayo trok aan het langste eind en won de partij.

 

De laatste partij van de avond zag een rematch tussen Frisiaan Zion Martina A klasse middengewicht vs Douwe Peet van COB Doetinchem. De eerste partij was door Zion gewonnen en Douwe zinde op revanche. Het was echter Martina die jagend op een KO de partij met 3-0 naar zicht toetrok en een waardig slotstuk neerzette. Maar diep respect voor Douwe Peet. Het Kalverdijkje was weer afgeladen met (ca.700) Boksfans welke tot de laatste bel bleven zitten. Al met al weer een zeer geslaagde avond met dank aan: Boksers, trainers, vrijwilligers en officials, maar ook het publiek welke zorgde voor een gezellige sportieve sfeer.


Apeldoorn 16-12-2023 

60 jarig jubileum gala van boksvereniging ABCC  

Op zaterdag 16 december maakte Edwin Bloem zijn debuut als wedstrijdbokser. 

Hij kwam uit in de startersklasse tot 63,5kg vs Gibrael Aipassa van de Weerter ring. 

Beiden boksten hun eerste partij. 

Het werd een spannende en harde strijd, waarin Edwin in de eerste ronde tegen 8 tellen opliep maar de wederdienst bewees in ronde 3 door Gibrael spaghetti benen te bezorgen. 

Er werd op een hoger niveau gebokst dan gewoon bij de starters. 

De wedstrijd werd uiteindelijk op punten gewonnen door Gibrael maar Edwin kon met de nodige ervaring terug naar Friesland. 


BOKSGALA - Zaterdag 16-17 dec 2023Op 23 september was het Drentse Boksgala in de Bonte Wever Assen.

 • Voor de Wâldhoek stond junior Rudmer de Jong in de ring tegen Keano Kuiling van BV Assen.
 • Het betrof voor beide jongens een demonstratie partij bij gebrek aan tegenstanders in hun eigen klasse. Rudmer woog 45kg en Keano 62kg.
 • Desondanks zetten ze een leuke partij neer en deden beide weer de nodige ring ervaring op.
 • Wâldhoeker Mauro Molenaar bokste tegen Hicham Zanou van Fightclub Flevo, de strijd ging gelijk op, maar winnaar werd met 2-1 Hicham Zanou.
 • Ook voor Mauro weer een stukje ervaring erbij dus. (Trainer Jacqueline Pitstra en assistent Dennis de Boer links en recht van de boksers op de foto)

Nieuwe Boksring aangeschaft door BV Sport!

 • Het Kalverdijkje Leeuwarden (BV Sport) heeft onlangs een nieuwe wedstrijdring aangeschaft.
 • Dit om de bokssport in het Noorden te promoten en van Leeuwarden wederom de Boksstad van het Noorden te maken.
 • Op 15 oktober vind de vuurdoop plaats middels een jeugddag Boksen georganiseerd door BAV Frisia en Van Houten Leeuwarden (zie ook affiche)
 • Voor volgend jaar staan er nu ook al 3 grote evenementen geboekt.


17 september 2023

 • Op zondag 17 september 2023 organiseerde de Nederlandse Boksbond een talenten scout dag voor District Noord bij BV Assen in Assen. Deze dag werd goed bezocht door de Noordelijke clubs.
 • Vanuit BAV Frisia was er een groot team en van De Boksschool Wâldhoek was junior Rudmer de Jong present.
 • Deze training dagen zullen een eerste basis vormen voor verdere talentontwikkeling binnen Nederland.
 • Begeleiding was door Jona Bronswijk talentenscout van de Nederlandse Boksbond
De Wâldhoek succesvol op Noord Nederlandse Kampioenschappen 2023

De Maand juni stond in het teken van het NNK

Er hebben 3 Wâldhoekers meegestreden om de titels:

 • Zaterdag 10 juni bokste jeugdbokser Jacob Smit (Wâldhoek) 60kg C klasse tegen B klasser Bjarne Machielse (Aleco) beide voor de Zuid Nederlandse titel. Na een spannend gevecht won de ervarenere bokser Michielsen op punten van Smit maar beiden waren kampioenswaardig en dus kampioen. Voor Jacob een goede leerpartij (zijn 1e verlies) maar alsnog een Zuidelijke titel in de C klasse.
 • Op 17 Juni bokste junior Rudmer de Jong (Wâldhoek) om het goud tegen de 4,5 kg zwaardere Roan Coppoloose (Bronya). Rudmer won overtuigend met 3-0 en won daarmee de titel in de C klasse junioren.
 • Jacob Smit bokste ook op de 17e nu om de Noordelijke titel tegen Willem de Jongh (Junior) van ABC Amsterdam. De partij werd met 3-0 door Smit gewonnen en hij werd hiermee ook Kampioen in de C klasse district Noord! een puike prestatie.
 • Zilver voor Egbert Smit op Noord Nederlands kampioenschap in Purmerend
 • Op 24 juni werden de finales van het NNK gebokst. Egbert Smit Elite <71kg C klasse van boksschool de Wâldhoek nam het op tegen Ivar van Gaalen BV Assen.

  Ivar was de meer ervaren man en door slim en snel in en uit te boksen won hij de partij op punten. Desondanks een mooie zilveren medaille voor Egbert en weer wat ervaring opgedaan.

  28 januari 2023, een groot opgezet boksgala ter ere van het 90 jarige jubileum van BAV Frisia.De Wâldhoek was met 5 boksers present
  2 junioren Rudmer de Jong en Symen Boorsma openden het gala in een demonstratiepartij tegen elkaar en maakten er een mooie boksclinic van.
  Verder boksten Sydo Hoekstra en Jacob Smit ook een onderonsje maar dan voor het echt. Jacob drukte het meeste door en won de partij unaniem op punten.
  Dennis de Boer bokste zijn 1e elite partij tegen de man die hem vorig jaar op TKO versloeg en gaf deze maal veel meer partij! hij verloor weliswaar met 2-1 maar was de morele overwinnaar op hemzelf.
  De beste partij van de avond was voor A klasser Farshid Bos welke tegen opkomend talent uit Rotterdam Jens Johannesen een hoogstaande partij bokste en deze unaniem naar zich toe trok.
  Het spektakel zat in de staart waar een prof zwaargewicht partij op het programma stond.
  Willy Kyakonye liet zijn tegenstander uit Georgië kansloos en won op TKO in de 4e ronde van Soso Abuladze
  Het was een geslaagde kers op de taart van een geslaagd jubileum.
  Op naar de 100 jaar!Uitslagen boksgala


In het rood Rudmer de Jong
In het blauw Symen Boorsma

De Wâldhoek wedstrijdverslagen Den Haag 17 september 2022

De Wâldhoek wedstrijdverslagen Den Haag 17 september 2022
Op zaterdag 17 september organiseerde Bettah Boxing Gym uit Den haag bokswedstrijden
De sportschool gelegen in de roemruchte Schilderswijk is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste scholen van Nederland.
Voormalig wedstrijdbokser Said Bettah heeft een gedegen team om zich heen verzameld om e.e.a. te runnen.

Als eerste Wâldhoeker mocht Rudmer de Jong 13jr uit Feanwâldsterwal aantreden vs Ray Audenes van Boxing Huk-ti uit Rotterdam in de klasse tot 40kg
Vanaf de eerste bel werd er snel, netjes en bewegelijk gebokst. In de 2e ronde kreeg Rudmer de overhand welke hij in de 3e behield.
Winnaar door punten met 3-0 Rudmer de Jong. Dit was Rudmer zijn 4e overwinning in evenveel partijen.

De tweede Wâldhoeker was Sydo Hoekstra uit De Westereen vs Huub Faber van BAV Frisia Leeuwarden uitkomend in de junior klasse tot 60kg
In een nette wedstrijd trok Huub Faber middels 3-0 de puntenoverwinning naar zich toe.


Boksgala

Wij organiseren elk jaar een eigen Boksgala in Het Kalverdijkje te Leeuwarden. Dit in samenwerking met BAV Frisia Leeuwarden, waar wij op dinsdagavond ook gezamenlijk met onze wedstrijdboksers trainen. Daarnaast gaan wij het hele land en daarbuiten door voor bokswedstrijden. Wedstrijden worden op gewicht en ervaringsklasse gebokst. Startersklasse is van 0 tot 6 gewonnen wedstrijden, B Klasse is van 6-12 gewonnen wedstrijden, A Klasse ben je als je meer dan 12 wedstrijden hebt gewonnen. Ook zijn er verschillend leeftijdsklassen. Al >10jaar zijn wij te vinden op de Noord Nederlandse en Nederlandse kampioenschappen. Sindsdien zijn er vele Noordelijke titels door boksers van de Wâldhoek binnengehaald en ook 4x een Nederlandse titel! Nederlands kampioen waren in chronologische volgorde: Jilles Bijlstra, Yaïr Molenaar, Jacqueline Pitstra en recentelijk Dennis de Boer. Prestaties waar we trots op zijn!

Tijdens het boksgala word je als bokser altijd gekoppeld aan de juiste tegenstander. Wij houden facetten als gewicht, leeftijd en ervaring bij en sturen deze informatie op naar de Nederlandse Boksbond. Alle andere boksscholen houden deze informatie ook bij. Op deze manier zorgen wij er gezamenlijk voor dat er tijdens het boksgala geen verkeerde match ontstaat. Ook worden andere wedstrijden regelmatig bijgehouden en wordt de wedstrijdkalender bijgehouden door de Nederlandse Boksbond, zodat boksers ook op de hoogte worden gebracht van de vorderingen en prestaties van andere boksers.

    


Historie Boksschool De Wâldhoek

Uiteraard hebben wij al veel ervaring met wedstrijd boksen. Oprichter Bernard Janssen begon in 1989 als 18-jarige met boksen en stond slechts een jaar later al in de ring in een vol Kalverdijkje, waar we vandaag de dag jaarlijks onze gala’s organiseren. Bernard pakte in zijn eerste wedstrijd gelijk zijn eerste Noorderlijke titel in het zwaarweltergewicht. In 1992 en 1995 herhaalde hij dit kunstje nogmaals. Ook werd hij in 1995 tweede van Nederland in het middengewicht. Nadat Bernard in 2005 en 2006 zijn trainers papieren heeft behaald, werd in 2010 Boksschool De Wâldhoek opgericht. Sinds die tijd hebben wij al een hoop wedstrijdboksers voortgebracht, inclusief een aantal kampioenen.

Boksen Breda

Sinds februari stond de bokswereld net als de rest van sportend Nederland zo goed als stil.
Voor het eerst waren er onder een streng covid regime weer jeugdwedstrijden gehouden in Breda.
Boksschool de Wâldhoek uit Twijzelerheide was met 2 boksers de enige Friese delegatie.
Westereender Mauro Molenaar van de Wâldhoek maakte zijn debuut tegen Cem Dur van Gym Vogel uit Ijmuiden in het weltergewicht <69kg, de eerste ronde was aftastend en in het voordeel van Cem, ronde 2 kwam Molenaar sterk terug en in ronde 3 overklaste hij zijn tegenstander. Winst met 3-0 naar Molenaar. Als 2e Wâldhoeker kwam Geale Meindertsma uitkomend in het lichtweltergewicht Eigenlijk zou regerend Nederlands kampioen Dennis de Boer uit Burdaard ook in actie komen, verkoudheid gooide echter roet in het eten.

Wedstrijd Klazienaveen

Op 2 oktober was Boksschool de Wâldhoek uit Twijzelerheide succesvol in Klazienaveen. Allard Wijbenga uit de Westereen boksend in de halfzwaargewichtklasse Elite starters nam het op tegen Hamza Mathkor van Gym Vogel uit IJmuiden. Vanaf de eerste gongslag werd er fel, maar sportief gebokst. Allard was meestal net even eerst en wist dan ook de hardere en duidelijkere treffers te plaatsen. Na 3 rondes boksen werd Allard met 3-0 tot winnaar uitgeroepen. Nu klaarstomen voor de Noord Nederlandse kampioenschappen in November.

Bernard Jansen, trainer Boksschool de Wâldhoek.

In het blauw Allard Wijbenga en in het rood Hamza MathkorWedstrijdkalender Boksschool De Wâldhoek

2022

•  23 April Boksgala Friesche strijders, Kalverdijkje Leeuwarden (eigen gala)
•  17 september BBG Boxing Den Haag
•  15 oktober ABOV Hoorn
•  22 oktober BV Emmen
•  12 november Alphen aan den Rijn
•  19/20 november en 26/27 november Noord Nederlandse Kampioenschappen
•  28 januari 2023 het 90 jarig jubileum gala BAV Frisia in het WTC Leeuwarden

Uitslagen 23 april 2022 Friesche Strijders

Contact

Al onze wedstrijdboksers kunnen deelnemen aan een boksevenement. Dit geldt voor zowel ons eigen jaarlijkse boksgala in Het Kalverdijkje als de andere boksevenementen. Wil je meer weten over ons boksgala of een ander boksevenement? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 06-12044475 of door ons een e-mail te sturen. Wij staan je graag te woord.
Skoalstrjitte 9287LV Twijzelerheide - - 06-12044475 - KVK 50227769

Openingstijden

Openingstijden per 4 september

Maandag 19:00 – 20:00 Jeugd training 7-12 jr. Gymzaal (Skoallestritte Twijzelerheide)
Maandag 20:00 – 21:00 Recreatie/Wedstrijd training
Dinsdag Gesloten
Woensdag 19:30 – 20:30 Roazeloane 63, De Westereen
Woensdag 19:30 – 20:30 (sparavond 10-12 ronden) Roazeloane 63, De Westereen
Donderdag 19:00 – 20:00 Jeugd training 7-12 jr. Gymzaal (Skoallestritte Twijzelerheide)
Donderdag 20:00 – 21:00 Recreatie/Wedstrijd training
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag 9:30-10:30 Vrije inloop training Roazeloane 63, De Westereen)
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken